pixels_HEADER.jpg

Veranderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veranderen betekent op de eerste plaats ons denken en interpreteren veranderen. Robin Brouwer is in maatschappelijke sectoren actief om met mensen mee te denken over de achtergronden van ons maatschappijsysteem en om vanuit een nieuwe manier van denken tot andere praktijken te komen.

Sedert september 2012 spreekt Robin Brouwer maandelijks in debatcentrum De Nieuwe Liefde te Amsterdam en ontvangt gasten zoals (oud) ministers, wetenschappers, journalisten en veranderaars. Het eerste programma was getiteld “In wat voor wereld leven wij?’ en onderzocht de structuren van ons maatschappijsysteem. Het huidige programma is getiteld: ‘Voorbij het Neoliberalisme’.

Voor informatie en de film : http://denieuweliefde.com/series/voorbij-het-neoliberalisme.16.html

 

ACTIVITEITEN: adviseur / spreker:

Conferentie van Rabobank Internationaal – Food & Agriculture, over circulaire economie en duurzaamheid, Utrecht, 2013.

Conferentie van de Nederlandse Vereniging voor Vrijgestelde Psychiaters en Psychoanalytici, de Rode Hoed, Amsterdam, 2013. Lezing over postmoderne cultuur en projectieve identificatie.

Landelijke conferentie van de Nederlandse Vereniging van Veiligheidskundigen te Papendal, Arnhem, 2013. Lezing over de hedendaagse samenleving, veiligheid (safety) en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deelname aan de seminar over de juridificering van de veiligheidssector.

Landelijke conferentie georganiseerd door Jeugdformaat Den Haag over pleegzorg en de media, Rijswijk, 2013. Lezing over de beeldvorming rond zorg in de hedendaagse samenleving.

Conferentie van KING (Kennis in het Groot – Infrastructuur, Rijkswaterstaat) te Amsterdam, 2013. Lezing en debat over neoliberalisme en projectmanagement.

Governance Code Veiligheid in de Bouw, adviseur and co-auteur van de intentieverklaring voor de governance code, 2012.

ISALA Kliniek Zwolle, lezing over zorg en neoliberalisme, 2013.

Conferentie Cultureel Ondernemen door Provincie Overijssel in Deventer, 2013. Lezing over de relatie tussen marktwerking, overheidsbeleid en het ontstaan van een homogene mainstreamcultuur.

Conferentie door de Rijks Project Academie Rijkswaterstaat: ‘Juridificering in het projectmanagement van de infrastructuur’, Rederoord, Gelderland, 2013. Lezing en debat met de landsadvocaat over juridificering.

De Nacht van de filosofie, Beurs van Berlage Amsterdam, lezing over filosofie en sociaal engagement.

EYE institute Amsterdam, Lezing over democratie en de situatie in Rusland, gevolgd door de vertoning van de film: ‘Puttin’s Kiss’, 2013.

Print Friendly
© 2011 Robin Brouwer Collective Suffusion theme by Sayontan Sinha